Doe jij wat je zegt of hou je jezelf voor de gek?

Walk the talk?

Sommigen van jullie zeggen dat je veranderen wilt, maar je doet het niet. Sommigen praten zonder problemen en overtuigend om anderen te plezieren of op anderen indruk te maken. Sommigen zijn echte ‘fraudeurs’ door anderen te laten denken dat je elk puzzelstukje op de juiste plek hebt. WORDT WAKKER! Je houdt anderen niet voor de gek, je houdt jezelf voor de gek!

Je zou kunnen vragen: “waarom zou ik mezelf voor de gek willen houden?” Goede vraag, het antwoord is heel eenvoudig: om jezelf niet bloot te hoeven stellen aan je innerlijke, diep verborgen waarheden over waarom jij niet gelukkig of succesvol bent in verschillende gebieden van het leven.

Het echte antwoord ligt in je: jouw angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, familie kwesties, gebrek aan zelfrespect, misbruikt zijn, slachtoffer zijn, gezondheids kwesties, mentale apsecten, etc.

Niemand vindt het makkelijk om naar binnen te kijken, naar je innerlijke pijn te kijken en openlijk te bevestigen dat dit een probleem is en je niet weet hoe je hier overheen komt. Het doet pijn, voelt niet goed om te erkennen dat je al die tijd alleen jezelf voor de gek hebt gehouden.

Gelukkig kun je hier iets aan doen. Het zijn namelijk vooral je eigen gedachten die je tegenhouden. Het zijn je eigen overtuigingen opgebouwd door een leven aan ervaringen, meegegeven door je ouders, je sociale omgeving, meegekregen door de vrienden waar je mee omgaat, de ontelbare keren dat je je neus gestoten hebt. Allemaal ervaringen die bijgedragen hebben aan jouw standaarden, jouw selftalk, jouw overtuigingen.

Dit kun je veranderen, de vraag is wil je dat ook? WIL JE DAT ECHT? Door eerst jezelf te leren begrijpen krijg je inzicht in wie je bent, wat en waarom je dingen doet zoals je ze doet. Vanuit dit inzicht worden belemmeringen die op je pad staan, weg gewerkt en nieuwe ervaringen er voor in de plaats gezet.  Op weg naar een blijvend resultaat.